معمولا زمانیکه به عنوان یک کارجو برای یک شغل جدید اقدام میکنید، سوالات زیادی پیش از جلسه مصاحبه ذهن شما را درگیر میکند:
آیا تواناییهای لازم برای این جایگاه شغلی را دارید؟ اگر در مورد میزان حقوق و دستمزد بپرسند، بهترین پاسخ چیست؟ آیا شرکت و سازمان مناسبی را انتخاب کردهاید؟پاسخ به این سوال ها تا حدودی ذهن شما را پیش از مصاحبه آشفته میکند.
در بین این سوالات اساسی انتخاب پوشش مناسب برای جلسه مصاحبه نیز از مواردی است که تا حدودی ذهن شما را درگیر خواهدکرد که کاملا طبیعی است زیرا شما از اهمیت برخورد اول با افراد با خبر هستید. در کنار نمایش تمام توانایی ها و مهارتهای شما، پوشش شما در چند ثانیه اول اثر زیادی بر موفقیت شما خواهد داشت.
باهم دو تا جلسه مصاحبه کاری رو تصور کنیم:
دو نفر با میزان مهارت ها و تواناییهایی یکسان رو تصور کنید، نفر اول با لباسهای رنگ جیغ و ادکلنی با بوی تند و مدل موی کاملا نامرتب وارد میشود و نفر دوم شخصی با لباسهای رنگ خنثی، با عطر بسیار ملایم و موهای تمیز و مرتب
شما به عنوان فرد مصاحبه گر تمایل بیشتری به هم صحبتی با کدام فرد دارید؟ شانس استخدام کدام فرد بیشتر است؟
آمارها نشان دهنده این است که ۶۵ درصد مدیران استخدام میان دو مصاحبه شونده با اطلاعات علمی و مهارت یکسان، به نوع لباس آنها توجه می کنند.
در مقاله پیش رو سعی کردیم با گفتن نکاتی ساده شما را در انتخاب لباس برای جلسه مصاحبه شغلی راهنمایی کنیم. بهتر است قبل از خواندن این نکات نگاهی به لباس های داخل کمد خود بیاندازید تا در کنارهم بهترین انتخاب را داشته باشیم.
با سبک لباس و فرهنگ سازمانی شرکت آشنا شوید
شاید انتخاب لباس در زمان گذشته راحتتر از الان بود زیرا طبق قانون در ادارات و سازمانهای دولتی، مردان در روز اول مصاحبه با کت و شلوار رسمی و زنان با مانتو اداری و مقنعه حاضر میشدند. اما امروزه با افزایش تعداد شرکتهای خصوصی و استارتاپها این موضوع شکل دیگری به خود گرفته است. در حال حاضر کارکنان شرکتها میتوانند با لباسهای راحتتر و امروزیتری سرکار بروند.
با وجود موارد گفته شده نباید از اهمیت پوشش در جلسه مصاحبه غافل شویم زیرا همانقدر که پوشیدن تیشرت و شلوار جین برای مصاحبه در یک سازمان دولتی عجیب به نظر میرسد پوشیدن کت و شلوار و کروات بیش از حد رسمی برای حضور در یک فضای استارتاپی جالب نیست.
بهترین راهکار برای انتخاب لباس مناسب تحقیق درباره فرهنگ سازمانی حاکم بر آن سازمان است. شاید با بررسی وب سایت شرکت مخصوصا صفحه درباره ما و یا شبکههای اجتماعی آن شرکت اطلاعاتی در رابطه با نوع پوشش کارکنان به دست آورید. آیا شرکت مورد نظر سازمانی بزرگ با فضای کاری رسمی و مشابه سازمان های دولتی است؟ یا استارتاپ کوچک با نیروهای کاری جوان و فضای کاملا صمیمی است؟
همچنین میتوانید با واحد منابع انسانی شرکت تماس بگیرید و اطلاعاتی در مورد نحوه پوشش کارکنان به دست آورید.
اگر اطلاعاتی به دست آوردید بهتر است در روز مصاحبه رسمی تر از قوانین شرکت حضور داشته باشید و لباس های راحتی خود را برای روزهای آینده درون کمد خود نگه دارید.اگر هم اطلاعاتی در مورد فرهنگ سازمانی آن شرکت به دست نیاوردید بهتر است مرسوم ترین نوع پوشش را برای خود انتخاب کنید. تیشرت های اسپرت با رنگ های جیغ و بیش از حد راحت یا کفش های پاشنه بلند و مانتو های جلو باز قطعا انتخاب خوبی به نظر نمی رسند.
لباسهای مرتب و تمیزی را انتخاب کنید
بهتر است از چند روز قبل به فکر انتخاب لباس مناسب باشید تا در صورت نیاز به اتو کشیدن و تمیز کردن لباس ها سریعتر افدام کنید.پوشیدن لباسهای چروک و کثیف این پیام را به فرد مصاحبه کننده میرساند که شما جلسه مصاحبه را جدی نگرفتید یا توانایی لازم برای درست انجام دادن کارها ندارید.
همچنین پوشیدن لباسهای مرتب بدون رعایت نکات بهداشتی فایده ندارد. اگر میتوانید ساعاتی قبل از جلسه مصاحبه دوش بگیرید. ناخنهای خود را مرتب کنید. اگر خانم هستید و ناخنهایتان لاک دارد بهتر است پاک کنید یا از رنگهای نود و کم رنگی استفاده کنید. مدل موها نیز نقش مهمی دارد حتما قبل از ورود به جلسه از مرتب بودن آنها اطمینان داشته باشید.
مصاحبه های آنلاین نیز از این قواعد مستثنی نیستند، مرتب بودن موها و لباس حتی از طریق اسکایپ قابل تشخیص است. این نکته را نیز فراموش نکنید که حتما شلوار مناسبی بپوشید چون ممکن است برای انجام کاری مجبور به بلند شدن از صندلی شوید و قطعا نداشتن شلوار مناسب صحنه جالبی نخواهد داشت.
لباس با رنگ و سایز مناسب انتخاب کنید
بهتر است لباسی با رنگ خنثی و سایز مناسب انتخاب کنید. پوشیدن لباسهای تنگ و یا بیش ازحد کوتاه یا بلند و شلوارهای زاپ دار انتخاب درستی به نظر نمیرسد.
شما میتوانید به راحتی لباس های با رنگ های آبی و طوسی، کرم را ست کنید و لباس مناسبی بپوشید. این رنگ های خنتی توجه زیادی را به خود جلب نمی کند.
رنگ مشکی نیز میتواند رنگ مناسبی باشد زیرا با توجه به کاربرد کت و مانتو های مشکی انتخاب کم ریسکی به حساب می آید.
کفش تمیز و راحتی بپوشید
رعایت این نکته که پوشیدن دمپایی و کفشهایی با پاشنه خیلی بلند مناسب محل کار نیست، ضروری است. همچنین وضعیت ظاهری کفش هایتان اهمیت بالایی دارد. در صورتی که کفش چرم انتخاب کردید حتما از واکس و مواد براق کننده استفاده کنید.
عطر و اکسسوری مناسبی انتخاب کنید
برای ورود به مکان جدید و برخود با آدم های جدید بهتر است حد تعادل را حفظ کنید. استفاده زیورآلات زیاد باعث حواس پرتی فرد مصاحبه گر می شود.عطرها همراه با خاطرات در ذهن افراد ثبت میشوند که میتوانند یادآور خاطرات خوبی نباشند. پس با توجه به این مورد بهتراست بدون عطر یا با عطر خیلی کم و ملایمی در جلسه مصاحبه حاضر شوید.
نکاتی مهم برای انتخاب لباس مناسب مصاحبه برای آقایان
- موهای سر و صورت خود را مرتب و اصلاح کنید.
- اگر تاتو و خالکوبی دارید بهتر است بپوشانید.
- از پوشیدن کفش های جلو باز و صندل خودداری کنید.
- پیراهن های کوتاه و طرح دار انتخاب درستی نیستند.
- ساعتی با رنگ و مدل مناسب به دست کنید زیرا داشتن ساعت نشان دهنده نظم شماست.
- در انتخاب جوراب نیز دقت کنید زیرا ممکن است در شرایطی پیدا شود.
نکاتی مهم برای انتخاب لباس مناسب مصاحبه برای خانم ها
- مانتو با رنگ خنثی یا تیره انتخاب مناسبی است.
- مانتوهای جلو باز گزینه خوبی برای مصاحبه نیستند.
- لباس و شلوار تنگ نمیتواند انتخاب مناسبی باشد.
- با توجه به پوشش رسمی مقنعه بهتر است برای مصاحبه مقنعه بپوشید.
- ناخنهای خود را مرتب کنید و از رنگ لاک نود و رنگهای ساده استفاده کنید.
- سادگی بهترین انتخاب است پس از استفاده بیش از حد از اکسسوری خودداری کنید.
- شما برای مهمانی یا جشن دعوت نشدهاید پس ارایش ملایمی داشته باشید.
در پایان زیمد امیدواره جلسه مصاحبه خوبی داشته باشید. تواناییهای خودتون رو دست کم نگیرید و به بهترین شکل ممکن در جلسه مصاحبه حاضر شوید. 🙂
2 دیدگاه در “برای مصاحبه شغلی چی بپوشم؟”
به نظرم برای همچین جلسه ای هیچ موقع ریسک نکنید و حتی اگه با تیم استارتاپی هم قرار مصاحبه دارید لباس های رسمی تری انتخاب کنید.
سپاس از نظر شما.
“زی مد”